top of page

Velsmakende mat på idyllen ved Glomma

Ute er det gnistrende kaldt denne førjulsettermiddagen, men inne er det godt og varmt og lun stemning i det beskjedne, men usedvanlig hjemmekoselige lokalet. Et titalls gjester nyter delikatesser som stedet har blitt berømt for. Promenaden er like innbydende midtvinters som i sommervarmen og maten er like velsmakende. Dette er selve idyllen ved Glommas bredder.

De har det travelt denne tirsdagen. Det er selveste lucia-dagen, og mer enn 600 lussekatter er sendt ut til kunder i Kongsvinger, Grue og Odals-kommunene. En av de større bedriftene i distriktet bestilte over 300 av disse førjulsdelikatessene, og veileder og cateringansvarlig Sissel Fredriksen er ikke helt sikker på hva den store mengden skulle brukes til.

-Det var sikkert gaver til de ansatte, kunder eller et annet godt og smakfullt formål. Vi har mange bedrifter og kommunale etater som bestiller både kaker og annen mat fra kjøkkenet vårt.

 

Alle middagsrettene er populære

Det er selvsagt julekaker det går mest av i disse førjulstider. Spesielt riflekjeksen er populær, den er utsolgt for lengst, skal vi tro kokk og veileder Hege Ellstrøm.

-Men det går mye i vanlig julemat, også. Det er mange som vil ha julemiddagen vår, den får vi mye skryt for. Og selv om den koster litt mer enn de andre middagsrettene våre, synes folk flest fremdeles at vi har ganske så rimelige priser. Bestiller du en velsmakende julemiddag med dessert koster det ikke mer enn 160 kroner til sammen, og det er vel ikke verst.

-Alle middagsrettene våre er populære, istemmer medkokk og veileder Dorthe Ellstrøm.

-Vi lager fiskegrateng med den aller fineste torskeloins, og det er veldig mange som vil ha flesk og duppe med rotmos. Stekt ørret, også. Vi er mest kjent for vår tradisjonsrike husmannskost, men også mer moderne retter blir stadig mer populært.

 

Nyrenovert kjøkken

En stor del av det som produseres på kjøkkenet til Ny vekst og kompetanse konsumeres enten på Promenaden kafé eller inne i hovedbygningen. Cateringavdelingen har hendene fulle, rundstykker, baguetter og snitter og all den andre deilige maten er svært populært.

For Sissel Fredriksen og kollegene hennes i cateringavdelingen er ikke noe arrangement for stort eller for lite.

Kaker til bryllup, konfirmasjoner og alle andre tenkelige begivenheter er også en etterspurt vare.

Kjøkkenet til Ny Vekst og Kompetanse på Kongsvinger er både stort og moderne med rom for 15 dyktige mennesker med varierende behov for varig tilrettelagte arbeidsplasser (VTA). Ifølge de tre veilederne er dette et populært arbeidssted. Mange av medarbeiderne har vært her i adskillige år. Kjøkkenet ble også totalrenovert for noen få år siden.

-Vi hadde planlagt en storstilt åpning av det nye kjøkkenet 13. mars 2020, ler Dorthe Ellstrøm.

- Men det ble det ikke noe av for dagen før ble hele landet stengt ned på grunn av koronapandemien. Det var ikke før mot slutten av april at ordføreren vår kunne klippe båndet til det nye lokalet vårt.

20221213_150045.jpg
bottom of page